PSD Caracal: Adrian Chesnoiu va reuși să spulbere orice suspiciune privind implicarea lui în acțiuni penale

Poziția PSD Caracal, după ce ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a demisionat din funcție și s-a autosuspendat din partid în urma acuzațiilor aduse de DNA, este una de solidaritate față acesta.

Într-un comunicat postat vineri după-amiază, organizația politică din care Adrian Chesnoiu face parte arată că nu se îndoiește de integritatea morală și profesională a acestuia și că are încredere că demnitarul va reuși să spulbere orice suspiciune privind implicarea lui în acțiuni penale.

„Organizația PSD Caracal nu se îndoiește de integritatea morală și profesională a ministrului Adrian Chesnoiu și are încredere că acesta va reuși să spulbere orice suspiciune privind implicarea lui în acțiuni penale.

Apreciem maturitatea politică cu care colegul nostru se raportează la această situație.

Prin decizia de a demisiona din funcția de ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu confirmă încă odată că este omul responsabil și asumat, un model pentru politicienii români”, se arată în comunicatul PSD Caracal.

Procurorii anticorupţie au cerut ridicarea imunității pentru Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii fiind acuzat de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Chesnoiu afirmă însă că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și că și-a desfășurat cu integritate și cu dedicare activitatea executivă.

După ce DNA a solicitat ridicarea imunității sale de parlamentar, Chesnoiu și-a anunțat demisia din funcție și autosuspendarea din partid și le-a cerut colegilor deputați să voteze solicitarea procurorilor.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă!

În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a scris, pe Facebook, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here