CAS Olt, buget de 748.000 lei pentru îngrijiri medicale la domiciliu. Cine poate beneficia de aceste servicii

Persoanele asigurate care suferă de afecţiuni acute sau cronice şi au o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri au dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu, informează Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, care a încheiat contracte pentru astfel de servicii cu cinci furnizori, având la dispoziție, pentru acest an, 748.000 lei.

Recomandarea pentru efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu se face de către medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie şi de către medicii de specialitate din spitale la externarea asiguraţilor, medici aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

„Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se stabileşte de medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni în mai multe etape (episoade de îngrijire). Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile de îngrijiri, respectiv maximum 30 de zile pentru situaţiile justificate medical de către medicul care face recomandarea”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.

Pentru acordarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu, CAS Olt a încheiat contracte cu cinci furnizori.

Bugetul alocat Casei de Asigurări de Sănătate Olt pentru acordarea de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pentru anul 2022 este de 748.000 lei.

De la începutul anului au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu 218 asigurați, mai arată sursa citată.

Cele mai solicitate servicii au fost: aplicarea de plosca, bazinet, condom urinar, mijloc ajutator pentru absorbtia urinei, măsurarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicatiilor vasculare ale membrelor inferioare/escarelor de decubit, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicatiilor pulmonare: posturi drenaj bronsic, tapotaj și îngrijirea escarelor multiple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here