Femeia din Olt căzută în fântână, salvată de pompieri. Imagini dramatice de la intervenție/ VIDEO+FOTO

Femeia de 82 de ani din Pleșoiu care joi după-amiază a căzut într-o fântână de circa 10 metri a fost scoasă în viață de pompieri după ce salvatorii au săpat cu utilajele de jur-împrejurul fântânii.

Intervenția celor 20 de pompieri a fost una contracronometru. Aceștia au intervenit cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, cu o autospecială pentru intervenție la înălțime, un container multirisc, două buldoexcavatoare și un excavator, săpând în jurul puțului și extrăgând tub după tub.

Ei au putut lua legătura și cu bătrâna, căreia i-au asigurat oxigenul necesar cu ajutorul unui aparat cu aer comprimat, cu aducțiune.

„Femeia a fost extrasă cu ajutorul echipamentelor pentru intervenții în medii ostile vieții, cu semne vitale prezente. Fântâna are adâncimea de aproximativ 10 metri și diametru de aproximativ 40 de centimetri. Din cauza diametrului foarte mic, s-a acționat cu cele două buldoexcavatoare, pentru îndepărtarea pământului și extragerea tuburilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, locotenentul Alin Băsășteanu.

La un moment dat salvatorii au renunțat la scoaterea tuburilor rămase și un pompier a pătruns în adâncimea puțului, reușind să salveze femeia. Este vorba de plutonierul major Dumitru Lincă, care a coborât în puț de două ori și a asigurat victima.

Pacienta prezenta hipotermie și a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe Slatina de echipajul cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, a precizat reprezentantul Poliției Olt, inspectorul Ionuț Vasiloaica.

Imagini video dramatice da la intervenție:

Dumitru Lincă, pompierul care a intrat de două ori în puț:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here