TMK Artrom Slatina scapă, definitiv, de sancțiunile impuse de UE companiilor controlate de ruși. Ordinul ANAF

Foto: economiczoom.ro

TMK Artrom SA Slatina scapă, definitiv, de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană companiilor controlate de ruși. Președintele ANAF a emis, ieri, un ordin în acest sens, documentul urmând a fi publicat în Monitorul Oficial al României.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a emis, ieri, un ordin prin care dispune deblocarea fondurilor și resurselor economice, blocate tot printr-un ordin al șefului ANAF.

„Se dispune deblocarea fondurilor și resurselor economice deținute de TMK ARTROM SA, blocate prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 468/2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din data de 25 martie 2022”, se arată în noul ordin al șefului ANAF, emis ieri, 29 iunie, sub numărul 1181.

Documentul intră în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

La sfârșitul lunii martie, Agenția Națională de Adminsitrare Fiscală a anunțat că a blocat conturile a trei companii controlate de o persoană fizică aflată pe lista sancțiunilor dispuse la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre TMK Artrom, TMK Assets și TMK Europe GMBH.

Persoana la care face referire ANAF este Dmitry Alexandrovich Pumpyansky, unul din oligarhii considerați apropiați ai președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Din data de 3 martie, oligarhul nu se mai află în acționariatul companiei.

Între timp, sindicatele din cadrul companiei au ieșit în mai multe rânduri în stradă, protestând la București și în Slatina împotriva deciziei ANAF. Mai mult, TMK Artrom SA a dat în judecată ANAF pentru suspendarea ordinului prin care îi fuseseră blocate conturile. Ulterior, conducerea companiei a renunțat la proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here