Remanieri în Guvernul Ciucă. Ce miniștri sunt pe LISTA NEAGRĂ a premierului

Bate vânt de remaniere la Palatul Victoria. Premierul Nicolae Ciucă a finalizat evaluarea miniștrilor și va prezenta luni rezultatele. De asemenea, va spune dacă va schimba o parte dintre miniștrii din cabinet. Până acum, în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume de miniștri care ar putea pleca acasă. Printre ei: Virgil Popescu, Marcel Boloș, Csekke Atilla, Adrian Câciu sau Vasile Dâncu. 

Împrumuturile la dobânzi de peste 9 la sută au stârnit revoltă în interiorul PNL. Liberalii sunt nemulțumiți de Adrian Câciu, titularul de la finanțe care s-ar afla pe lista scurtă de a miniștrilor care ar putea pleca acasă.

„Nu, nu am de ce să fiu, dar, evident, premierul decide, dacă este cazul, la evaluarea miniștrilor, dacă un ministru și-a făcut treaba, nu și-a făcut treaba. Dacă sunt retrageri din guvern, acesta este atributul premierului și îl respect. Deci, considerați că v-ați făcut treaba? Eu consider că mi-am făcut treaba, da”, a răspuns categoric ministrul Finanțelor – Adrian Câciu, după ce a fost întrebat dacă este vizat de o eventuală demitere din Cabinet, la conferința de presă de după ședința Guvernului, pe 29 iunie.

Un alt ministru care provoacă nemulțumiri ar fi Marcel Boloș. El nu ar fi în grafic cu implementarea PNRR.

„Colegii miniștri au făcut eforturi pentru a duce la bun sfârșit jaloanele și sunt convins că responsabilitatea miniștrilor, dar și a colegilor care sunt implicați în implementarea jaloanelor, va fi aceeași. Nu ne permitem să riscăm încasarea acestor bani, care sunt de o importanță vitală pentru stabilitatea financiară a României”, a declarat vineri, 1 iulie, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

Programul Anghel Saligny ar putea să ducă la remanierea lui Csekke Atilla de la ministerul Dezvoltării. Primarii PSD și PNL sunt nemulțumiți de modul în care au fost împărțite cele 65 de miliarde de lei pentru apă, canalizare, gaze și drumuri. În mai multe ședințe înterne ale social-democraților și liberalilor au apărut nemulțumiri față de implementarea programului de dezvoltare locală.

O posibilă plecare din guvern ar putea fi cerută chiar de Klaus Iohannis. Acesta este nemulțumit de Vasile Dâncu care a afirmat în fața presei că Marea Neagră e blocată de mine.

„Pentru navigație este foarte important, într-un fel a fost blocată Marea Neagră, am discutat de mai multe ori la comitetele noastre, inclusiv la comitetul de afaceri externe”, a declarat Vasile Dâncu, ministrul Apărării, la un post TV, în urmă cu o lună, despre minele ce plutesc pe mare.

Ministrul Energiei Virgil Popescu este atacat din toate pozițiile de partenerii de la PSD, dar și de cei din opoziție. Acesta este acuzat chiar de liderul PSD Marcel Ciolacu că actuala Criză la energie și carburanți ar fi și din vina lui.

La începutul săptămânii viitoare Premierul Nicolae Ciucă va prezenta evaluarea miniștrilor. Acesta va anunța ce măsuri va lua în cazul celor care nu au îndeplinit programul de guvernare. În protocolul coaliției nu scrie că o remaniere în guvern trebuie să fie decisă în coaliție.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here