Efectele vremii extreme la Slatina: O casă a rămas fără acoperiș. Inundații la subsol/ VIDEO

Vremea extremă de duminică seară a avut efecte negative în municipiul Slatina. 

O casă de pe strada Basarabilor a rămas rămas, pur și simplu, fără acoperișul luat de vântul puternic. Pompierii au intervenit pentru degajarea resturilor.

De asemenea, salvatorii au mai intervenit pentru scoaterea apei dintr-un subsol inundat.

„În urma fenomenelor meteo am avut două misiuni, ambele în Slatina, una pentru degajarea unui acoperiș desprins de pe o casă și una pentru evacuarea apei dintr-un subsol.

A fost îndepărtat acoperișul dislocat de vânt, iar de la subsol au fost asanați aproximativ 80 de metri cubi de apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Slatina, locotenentul Alin Băsășteanu.

Ploaia a fost atât de puternică, încât pe unele străzi apa a depășit și jumătate de metru.

Județul Olt s-a aflat, duminică, sub o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, manifestată prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

De asemenea, a fost emisă și o avertizare Cod Portocaliu de vreme severă imediată pentru mai multe localități din județ.

Populația a fost avertizată prin mesaje RO-ALERT, fiind sfătuită de autorități să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here