A murit Shinzo Abe. Fostul premier al Japoniei a fost împușcat în timpul unui discurs din campania electorală

Sursa foto: digi24.ro

Shinzo Abe, fostul premier japonez, a fost împușcat în timpul unui discurs politic pe care îl ținea în aer liber. După mai multe ore de la incident, presa din Japonia a confirmat că politicianul a murit.

Shinzo Abe, care a fost cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a demisionat în 2020, invocând motive de sănătate. El a fost succedat de aliatul său apropiat Yoshihide Suga, care a fost înlocuit ulterior de Fumio Kishida.

În anul 2018, premierul japonez a vizitat România, vizită care a fost marcată de o serie de greșeli de protocol din partea autorităților române, printre care întâmpinarea la aeroport de către un secretar de stat.

De asemenea Shinzo Abe a fost nevoit să-și modifice programul din cauza demisiei premierului român Mihai Tudose. Oaspetele japonez a renunțat la vizita pe care trebuia să o facă la Palatul Victoriei și a mers împreună cu soția sa la Muzeul Satului.

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, este cel mai longeviv prim-ministru nipon. A fost în funcție în 2006 timp de un an, apoi din nou din 2012 până în 2020.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here