Locuințe ANL pentru tineri în Studina. Primarul comunei: „Vrem ca tinerii să se întoarcă acasă”

Marian Vasile, primarul comunei Studina

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a scos la licitație un contract de câteva milioane de lei pentru construirea unui bloc de locuințe în comuna Studina, destinate tinerilor.

Este vorba de 20 de unități locative într-un bloc cu trei etaje care, atunci când va fi gata, tinerii vor putea închiria locuințele noi.

Valoarea estimată a contractului este de peste 6,7 milioane de lei, potrivit documentației urcate pe platforma de achiziții publice SEAP, bani care sunt puși la bătaie din bugetul propriu al comunei.

„Contractul are ca scop prestarea serviciilor de proiectare – proiect tehnic pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC), proiect tehnic (PT) și detalii de execuție (DDE), inclusiv verificare și asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de construcții-montaj, inclusiv întocmire certificat energetic și întocmire, verificare și avizare dosare instalații energie electrică, aferente obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Olt, comuna Studina, localitatea Studina’’, totalizând 20 unități locative, 1 tronson, regim de înălțime P+3E. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 6.714.561,34 lei”, se arată în documentație.

Contactat de OLT-ALERT, primarul comunei, Marian Vasile, a spus că, prin asemenea inițiative, dar și prin altele care țin de dezvoltarea comunei, se dorește să se creeze condiții ca tinerii plecați la muncă în străinătate să revină acasă.

„Inițiativa construirii acestor locuințe ne aparține și mai vrem să construim încă un bloc, de data aceasta de locuințe sociale, pentru că avem familii care nu dețin proprietăți. Pe de altă parte, legat de locuințele ANL, avem tineri care au nevoie de locuințe și vrem ca mulți alții, plecați la muncă în străinătate cu sutele din localitate, să revină acasă. Sperăm să putem crea condiții ca ei se revină acasă. Sperăm ca, prin introducerea gazelor în comună, economia comunei să se dezvolte, poate reușim să aducem și niște investitori, să creăm și niște locuri de muncă. Cam ăsta e scopul nostru”, a declarat Marian Vasile.

Ofertele companiilor interesate de contractul ANL pot fi depuse până în data de 15 septembrie 2022, ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here