Amenzi și un dosar penal pentru transport și deținere de lemne în afara legii/ FOTO

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, Direcției Silvice Olt și jandarmi din cadrul IJJ Olt, au efectuat, ieri, activități de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos, depistând nereguli la două firme.

Astfel, la două societăți comerciale, din comuna Dobroteasa, s-a constatat faptul că există diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului.

Ambele companii au fost amendate.

„Cele două societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000, respectiv de 5.000 de lei, fiind dispusă confiscarea faptică a 1,6 metri cubi de material lemnos și confiscarea valorică a cantității de 8,27 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 7200 de lei, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

Tot ieri, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt au depistat, la nivel cu calea ferată din comuna Dobrosloveni, un tânăr, în vârstă de 24 ani, din localitate, în timp ce transporta, cu un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și remorcă, cantitatea de trei metri cubi de material lemnos, specia stejar, având documente legale de proveniență a materialului lemnos doar pentru cantitatea de doi metri cubi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea cantității de un metru cub de material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Caracal.

De asemenea, polițiștii au întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt.

În aceeași zi, polițiștii de la Transporturi Olt au depistat, în comuna Grojdibodu, doi bărbați, în vârstă de 51 de ani, respectiv 32 de ani, ambii din comuna Gura Padinii, în timp ce transportau cantitatea de 1,2 metri cubi de material lemnos, respectiv cantitatea de 5,6 metri cubi de material lemnos, specia plop, fără a avea documente legale de proveniență a materialului lemnos.

Cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, respectiv 2000 de lei, toată cantitatea de lemne fiind confiscată și lăsată în custodia Ocolului Silvic Corabia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here