Valurile de căldură îți creează disconfort? Află ce poți face pentru a învinge mai ușor perioada caniculară

Dacă nu ai aer condiționat sau, pur și simplu, nu îl suporți, pe lângă un real disconfort, valurile de căldură pot crea și probleme de sănătate. Temperaturile crescute cresc riscurile de insolație, epuizare, oboseală și sunt problematice pentru cei care suferă cu inima sau au probleme respiratorii. 

Iată câteva modalități simple prin care poți face față mai ușor temperaturilor crescute și învinge caniculă din perioada de vară.

Limitează-ți timpul petrecut afară

Cea mai bună modalitate de a nu suferi din cauza căldurii este să rămâi cât mai mult în interior, într-un loc bine ventilat și răcoros. Totuși, dacă trebuie să ieși pe afară, limitează timpul petrecut în soare și caută să intri cât mai des în spații cu aer condiționat precum magazinele sau farmaciile.

Păstrează casă cât mai răcoroasă

Dacă nu ai aer condiționat, poți apela la câteva soluții pentru a menține temperaturile cât mai scăzute în interior. Folosește jaluzele sau draperii pentru a împiedică soarele să între în locuința, închide ferestrele ziua și deschide-le doar seară sau noaptea. De asemenea, evita să foloseșți cuptorul sau alte aparate electrice care pot crește temperatura din casă.

Pentru a te asigura că ai un somn odihnitor, folosește lenjerie ușoară și răcoroasă precum cea din bumbac sau mătase și folosește o pernă Memory Gel CoolMax care este ideală pentru nopțile toride.

Hidratează-te corespunzător

Când este expus la temperaturi ridicate pe perioade îndelungate, organismul se poate deshidrată foarte ușor prin transpirație. De aceea, în zilele caniculare este vital să te hidratezi adecvat și să ai apă la ține când ieși din casă. Bea suficiente lichide pentru a te menține hidratata și nu aștepta să ți se facă sete pentru că acesta este un semn că organismul deja suferă din cauza lipsei de apă.

Dacă nu agreezi ideea de a suplimenta cantitatea de apă, poți să îți prepari ceaiuri și sucuri naturale din fructe pe care să le servești cu gheață din pahare termice care vor menține băuturile răcoroase și savuroase.

Folosește comprese reci

Dacă simți că te-ai supraîncălzit este recomandat să aplici comprese reci sau chiar pachete cu gheață pe zonele cheie ale corpului, adică pe gât și pe încheieturile mâinilor. Deoarece poate crea disconfort, nu aplică gheață direct pe piele, ci infasoar-o într-un prosop. Altă soluție ar fi să faci dușuri sau băi mai reci, evitând însă schimbările bruște de temperatura care pot fi dăunătoare organismului.

Îmbracă-te adecvat și folosește protecție solară

În zilele toride este recomandat să porți haine cât mai largi și mai ușoare. Sunt recomandate piesele vestimentare albe care reflectă soarele și evitarea celor închise la culoare care absorb căldură și te vor încălzi excesiv. Totodată, când ieși din casă, poartă pălărie și ochelari și aplică o crema de protecție solară pe toate zonele care vor fi expuse la soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here