Direcția Generală Anticorupție, flagrant delict la Permise Auto Olt într-un caz de dare de MITĂ

O femeie a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar în care este cercetată pentru dare de mită după ce a încercat să mituiască un ofițer de poliție de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt, astfel încât acesta să îi permită susținerea probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere, deși nu avea programare.

Polițistul a refuzat și a apelat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza infracțiunea de corupție. În urma apelului, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție –  Serviciul Județean Anticorupție Olt, au realizat, sub coordonarea unui procuror, o acțiune de prindere în flagrant a persoanei cu pricina.

„La data de 09.08.2022, ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție –  Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au realizat acțiunea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a oferit o sumă de bani cu titlu de mită unui ofițer de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt.

În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la sediul S.R.P.C.I.V. Olt pentru a susține examenul de obținere a permisului de conducere, deși nu avea programare în acest sens.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că aceasta a pus o sumă de bani în interiorul unui dosar pe care l-a înmânat ofițerului de poliție, care avea atribuții de examinare și supraveghere a sălii de desfășurare a probei teoretice, cu scopul de a-l determina să-i permită susținerea probei.

Ofițerul de poliție din cadrul S.R.P.C.I.V. Olt a refuzat suma de bani oferită cu titlu de mită și a apelat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza infracțiunea de corupție”, se arată într-un comunicat de presă al DGA Olt.

În aceeași zi, faţă de inculpată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here