Gheorghe Dincă are un nou dosar penal. Ce a putut face în Penitenciarul Craiova, unde se află încarcerat

Sursa foto: romaniatv.net

Gheorghe Dincă, trimis în judecată sub acuzațiile că, în 2019, a răpit, sechestrat și ucis două adolescente, are acum încă un dosar penal după ce, recent, a folosit un telefon mobil, introdus ilegal în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, unde se află încarcerat, pentru a acorda un interviu unei publicații naționale.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror.

”La data de 12 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, faptă prevăzută de Legea nr. 254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În fapt, un bărbat de 69 de ani, din județul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spațiul de deținere.

Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând fi dispuse măsuri în consecință”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că, în urmă cu mai bine de trei ani, le-ar fi răpit, violat și ucis pe Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceșanu (16 ani), în locuința sa din Caracal. În sarcina sa au fost reținute infracțiunile de trafic de persoane, viol, omor calificat, profanare de cadavre sau morminte și trafic de minori.

În judecată a fost trimis și un vecin al lui Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu, pentru viol, acesta fiind acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu, cu acordul celui care, potrivit anchetatorilor, a răpit și sechestrat fata.

Ieri, 12 august, Tribunalul Olt a avut termen pentru deliberare și pronunțarea sentinței în acest dosar, dar instanța a amânat, pentru a doua oară, pronunțarea, de data aceasta pentru deta de 9 septembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here