Cum scapi de durerile de spate cauzate de postura incorectă

Tot mai multe persoane ajung la medic din cauza durerilor insuportabile de spate. Acestea apar în special în rândul persoanelor tinere, iar motivele sunt variate. Unul dintre cele mai întâlnite este chiar poziția incorectă pe scaun și la birou.

Aceste probleme pot fi cauzate atât din cauza orelor petrecute pe un scaun nepotrivit pentru spate, cât și din cauza posturii incorecte în pat sau pe canapea. Cert este că persoanele de toate vârstele suferă de dureri în zona lombară.

Există mai multe metode pentru a combate durerile și problemele coloanei care le cauzează, înainte de a fi nevoie să apelăm la operații. Dacă ai grijă să respecți zi de zi aceste sfaturi, vei observă cum durerile de spate dispar treptat.

Iată cum să scapi de durerile de spate cauzate de postura incorectă:

Folosește un scaun special de birou 

Magazinele de mobilă pun la dispoziție o mulțime de modele de scaune pentru birou, create special pentru a-ți menține postura corectă pe tot timpul zilei. Acestea pot varia ca preț, însă există modele accesibile, care își vor face treaba fără probleme. Nu trebuie să optezi pentru cele mai scumpe dacă nu îți petreci mai multe de jumătate de zi la birou.

Consulta medicul de familie 

Medicul de familie te va îndruma în legătură cu pașii următori. În funcție de nivelul de durere pe care îl simți, există posibilitatea că acesta să îți recomande să faci o radiografie sau un RMN, pentru a descoperi dacă există probleme semnificative. RMN-ul poate detecta și hernia de disc.

Fă exerciții de recuperare pe care medicul ți le recomandă

În funcție de nivelul de durere și de necesitatea de recuperare, este indicat să renunți la antrenamentul de zi cu zi pe care obișnuiai să îl practici la sala de forță. Gimnastica medicală, pilatesul și înotul sunt printre cele mai recomandate activități dacă suferi de dureri în zona lombară. Desigur, acestea trebuie alese atent de către medicul tău.

Menține postura corectă

Cele mai multe cazuri de durere apar din cauza posturii incorecte. Atât în momentul în care mergi, cât și atunci când stai la birou, menține o postura corectă și dreapta. De fiecare dată când simți că spatele tău se curbează nenatural în față, corectează poziția. Cu timpul, vei vedea diferențe majore atât privind aspectul trupului, cât și lipsei durerii.

Nu ridica greutăți 

Fie că este vorba despre pungile de cumpărături sau de greutățile de la sală, evită să îți supui spatele unui efort care poate cauza și mai multe probleme. Durerea lombară poate apărea din cauza mișcărilor prea bruște sau a greutăților prea mari și este recomandat să nu mai faci eforturi în acest sens. Până când problemele s-au rezolvat și durerea nu mai există, evită efortul de a căra greutăți.

Rămâi activ

Chiar dacă nu mai poți face aceleași exerciții și programe de sport ca înainte, este important să nu renunți la stilul de viață sănătos și la mișcare. Optează pentru sporturi ce nu implică greutăți sau mișcări bruște. De asemenea, nu uita să te încălzești foarte bine înainte de antrenament. Încălzirea este unul dintre cei mai importanți pași peste care nimeni nu ar trebui să sară pentru a micșora riscul de accidentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here