Dacă ești șofer, află neapărat ce trebuie să faci ca să eviți o amendă de 2900 lei și reținerea talonului în sezonul rece!

Anotimpul rece nu vine doar cu o prevedere referitoare la schimbarea anvelopelor pentru noul sezon ci și cu alte obligații la fel de importante care, în cazul nu sunt respectate, se lasă cu amenzi drastice.

Pentru a preveni amenzile celor de la Rutieră, este important ca șoferii să cunoască noile prevederi ale Codului Rutier.

Sezon rece, 2022: amenda urcă la 2900 lei dacă nu ai ce trebuie în mașină

Dar mulți români nu au aflat însă cele mai noi prevederi legale, la nivel național, referitoare la obligațiile pe timpul sezonului rece: conform Codului Rutier, pe timp de iarnă, trebuie să fie echipați în portbagaj cu un săculeț cu nisip și o lopată pentru deszăpezire.

Nerespectarea acestor obligații: între 9 și 20 puncte-amendă. Și nu doar atât!

Necunoașterea legilor nu scutește de efectele ei astfel că, nerespectarea acestor obligații va obliga agentul rutier să vă sancționeze cu între 9 și 20 puncte-amendă.

Un punct de amendă a ajuns în cursul acestui an la valoarea de 145 lei, astfel că nedorita amendă ar putea fi cuprinsă între 1305 și 2900 lei.

Și nu doar atât!

Șoferii ghinioniști sau ignoranți vor afla tardiv că polițistul poate reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Nimeni nu și-ar dori așa ceva iar cei cu autovehiculele de peste 3,5 tone trebuie să le echipeze și cu dispozitive antiderapante.

Anvelopele de iarnă, doar când ninge?

Momentan, cei mai mulți știu doar că la prima zăpadă, gheață dar și polei, trebuie să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.

Anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii într-o perioadă specifică ci, conform actelor normative, doar pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de momentul anului.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here