Al treilea caz de botulism la Spitalul Județean de Urgență Slatina

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunțat că un alt pacient ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina este suspect că ar avea botulism. Specialiștii în sănătate au recoltat probe din alimentele consumate de pacient și le-au trimis Institutul Cantacuzino București.

Pacientul, în vârstă de 39 ani, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina aseară, acuzând cefalee, diplopie, durere la ochiul drept și în regiunea adiacentă.

„În urma examenului neurologic și oftalmologic (pacient conștient, cooperant, diplopie bioculară la privirea frontal și bilaterală, disfonie; ptoză palpebrală la ambii ochi, pacientul, CT cerebral: fără leziuni acute vizibile la momentul respectiv), medicul infecționist a anunțat telefonic suspiciunea de botulism Serviciului de Control în Sănătate Publică și Compartimentul Epidemiologie, ocazie cu care s-a stabilit și recoltarea probei de ser, în vederea determinării toxinei botulinice la Institutul Cantacuzino București”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Din informațiile preliminare obținute de la soția bărbatului, s-a constatat că, în seara zilei anterioare, pacientul a consumat, printre altele, și carne de porc la garniță, motiv pentru care s-au prelevat și probe din alimentele consumate.

Acestea au fost trimise Institutului Cantacuzino București și se află probe în lucru.

Aseară, Spitalul Slatina a primit de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara cinci fiole de antitoxină botulinică, care au fost administrate pacientului, fără incidente.

D.S.P. Olt a interzis consumul alimentelor din care s-au prelevat probe, până la sosirea rezultatelor de laborator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here