Percheziții la maneliști care au obținut ilegal ajutoare de la stat în perioada pandemiei. Descinderi și la Slatina

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, polițiștii din Ilfov efectuează, marți, 73 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile mai multor persoane, inclusiv din Olt, bănuite de desăvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Perchezițiile se desfășoară în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj și în Municipiul București.

Sunt vizați maneliști care, în perioada pandemiei, ar fi declarat că au fost nevoiți să anuleze concerte, solicitând astfel ajutoare de stat. Concertele ar fi fost, însă, fictive.

În Olt, descinderi au avut loc la Slatina.

Vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere, urmând ca persoanele respective să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

Suma totală solicitată de persoanele bănuite de comiterea faptelor este de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat efectiv este în valoare de 553.792 de lei.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Dolj, Gorj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești, Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here