Siminica Mirea, despre sprijinul de 500 milioane euro pe care CE l-a aprobat pentru companiile românești: O acțiune necesară!

Aprobarea Comisiei Europene pentru un sprijin de 500 de milioane de euro destinat companiilor românești afectate de război este o acțiune necesară și urgentă, comentează, pe marginea acestei măsuri, senatoarea de Olt Siminica Mirea.

Partidul Social Democrat a susținut întotdeauna intervenția statului român pentru susținerea mediului de afaceri în contextul prejudiciilor provocate de războiul din Ucraina, scrie, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

„Astfel, Comisia Europeană validează, prin decizia sa, viziunea social-democrată și dă undă verde unei schemei de ajutor de stat, pentru ca 500 de milioane de euro să susțină companiile românești.

Mai exact, măsura vizează ca marile firme dar și IMM-urile cu o cifră de afaceri anuală de peste 4 milioane de euro să aibă lichiditatea necesară pentru a-și achita facturile la energie”, a scris, pe Facebook, Siminica Mirea.

Siminica Mirea, senator de Olt

Comisia Europeană a aprobat, joi, o schemă de ajutoare în valoare de aproximativ 500 de milioane euro (2,5 miliarde de lei) notificată de România pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022, recunoscându-se astfel faptul că economia UE se confruntă cu perturbări grave.

„Prin această schemă în valoare de 500 de milioane euro, România se va asigura că întreprinderile care au nevoie de lichidităţi, în special cele mari consumatoare de energie, vor dispune în continuare de lichidităţi suficiente”, a declarat vicepreşedinta Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

În cadrul schemei, care va fi administrată de banca de dezvoltare a României deţinută în proporţie de 95% de statul român – Banca de export-import a României EximBank S.A. – ajutorul va fi acordat sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi împrumuturi subvenţionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here