Șase persoane au fost reținute după perchezițiile făcute ieri de polițiștii din Olt

Șase persoane au fost reținute după perchezițiile făcute ieri de polițiștii din Olt în trei județe, pentru destructurarea a trei grupări infracționale organizate specializate în sustragerea de produs petrolier.

În urma probatoriului administrat ieri, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe numele a șase persoane a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, declară purtătorul de cuvânt al IPJ, Claudiu Șerban.

Acesta face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat, miercuri, 41 de percheziții domiciliare în județele Olt (34), Argeș (5) și Teleorman (2), la persoane fizice și juridice, pentru destructurarea a trei grupări infracționale organizate specializate în sustragerea de produs petrolier.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier.

„Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale persoanei vătămate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

În urma activităților efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20 de tone de produs petrolier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here