Lovitură pentru românii cu pensii de peste 2000 de lei. Majorarea este mai mică de 12,5%

Ministrul Muncii admite că pensiile de peste 2000 de lei sunt supuse impozitării, dar susţine că vouchere sociale compensează diferenţele.

Majorarea de 12,5% la pensii e mai mică, în realitate, o recunoaşte chiar ministrul Muncii, Marius Budăi. Majorarea de 12,5% la pensii e mai mică, în realitate, pentru cei care iau peste 2.000 de lei. Asta, din cauza impozitului – toate pensiile mai mari de 1.800 de lei vor fi majorate cu 10%. Marius Budăi – ministrul Muncii a precizat că măsurile de sprijin compensează diferența.

„Nu este doar 10, depinde de praguri. Mă bucur și fac recurs la memoria dvs: aceste discuții pe care le promovați despre majorarea de venituri nu le-ați avut în anii anteriori. Prezența PSD la guvernare a adus discuții despre majorări.

Aceste calcule le-am făcut și noi și de aceea avem măsuri de sprijin. Am creat pentru toată lumea acea majorare a punctului de pensie. Iată că prezența noastră la guvernare a adus închiderea discuțiilor despre majorarea cu 40%, se majorează cu un pic mai mult. Și avem sprijin care să ajute în această perioadă grea de iarnă, dar și pentru anul 2023”, a explicat Marius Budăi.

Poștașul va veni mai devreme să aduncă pensii în 2022. „Am avut o discuție cu directorul Poștei Române, pe 2 decembrie era punte și se putea să nu se plătească pensiile că e liber. Mulțumesc Poștei Române! Chiar dacă este zi liberă, pe 2 decembrie se vor încasa pensii”, a spus Marius Budăi, la România TV.

PSD a transmis că, de la 1 ianuarie, veniturile a 3,27 milioane pensionari, reprezentând 70% din total pensionarilor din România, ale căror pensii sunt mai mici de 2.000 lei cresc cu procente cuprinse între 22% şi 45%.

„De la 1 ianuarie veniturile a 3,27 milioane pensionari, reprezentând 70% din total pensionarilor din România, ale căror pensii sunt mai mici de 2.000 lei cresc cu procente cuprinse între 22% şi 45%. Prin modelul propus de PSD, fiecare categorie socială va fi sprijinită, în mod diferit, cu accent pe românii cu venituri mici care sunt cei mai afectaţi de creşterea preţurilor!”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here