Polițiștii din Olt, percheziție la locuința unui bărbat bănuit de braconaj cinegetic și deținerea ilegală a unei arme

Sursa foto: digi24.ro

Polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție al Județului Olt au efectuat, ieri, o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat cu vârsta de 22 de ani din comuna Crâmpoia, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, bărbatul era cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind bănuit de fapte de braconaj, săvârșite pe parcursul anului 2021, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt.

„Percheziția domiciliară a fost executată de către Polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, în baza unui mandat de percheziție emis de către Judecătoria Slatina, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Cu ocazia percheziției, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor trei câini din rasa ogar sau metiși, două trofee de cervide, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, deținută ilegal, elemente de muniție destinate acestei arme, precum și alte bunuri susceptibile a fi folosite la activitatea infracțională a suspectului.

În cauză urmează a fi extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită de codul penal, totodată urmând a fi desfășurate activități în vederea stabilirii trasabilității armei indisponibilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here