Reacție-fulger a primarului Slatinei după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen: Și-a închis conturile la Raiffeisen

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a reacționat prompt după ce Austria a blocat, ieri, printr-un vot împotrivă în Consiliul JAI, intrarea României în spațiul Schengen. Azi, edilul a mers la sucursala din Slatina a băncii austriece Raiffeisen, unde avea conturile bancare, unde a anunțat că renunță la serviciile acestei bănci.

Un cetățean care trecea prin zonă i-a făcut o poză primarului chiar în timp ce intra în bancă și a postat imaginea pe o rețea de socializare.

Contactat de OLT-ALERT, Emil Moț a declarat că vizita sa la bancă a avut drept scop închiderea conturilor la Raiffeisen, ca reacție la votul negativ al Austriei care a blocat intrarea României în spațiul Schengen.

„Ca un bun român, nu pot să rămân impasibil la ceea ce ne-a făcut Austria, prin cancelarul său și prin ministrul de Interne al acestei țări, blocând intrarea României în spațiul Schengen, fără să aducă un argument, un singur argument care să stea în picioare. O acțiune ticăloasă care nu face rău doar României, ci și Uniunii Europene, pentru că un asemenea gest sfidează baza UE: comuniune între popoare și progresul acestora împreună. Deci, am decis să renunț la serviciile acestei bănci, unde aveam conturile bancare, alegând o altă bancă”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul Slatinei.

Gestul edilului vine pe un val de reacții ale românilor la refuzul Austriei ca România să intre în Schengen și ar putea fi urmat și de alți cetățeni pentru boicotarea afacerilor extrem de profitabile pe care companiile austriece le dețin în țara noastră.

România și Bulgaria nu intră în Schengen. România (19 milioane de locuitori) și Bulgaria (6,5 milioane), care au aderat la UE în 2007 și care bat la ușa Schengen de peste zece ani, s-au lovit de opoziţia Austriei şi Olandei.

Austria a votat, joi, în Consiliul JAI, împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here