Cătălin Rotea vrea modificarea modului de finanțare la Spitalul Balș. „Ai cazuri, îți iei sporul. Nu au cazuri, nu-ți iei sporul”

Primarul Balșului, Cătălin Rotea, ar dori modificarea modului de finanțare a Spitalului Orășenesc.

Mai precis, edilul ar dori ca la Spitalul Balș bugetarea să se facă pe fiecare secție în parte.

„Am schimbat cinci manageri până acum la Spitalul Balș. Până la urmă am găsit managerul care, momentan, răspunde cerințelor pe care eu le am în ceea ce privește un spital. Deci, astăzi managerul este unul OK. Mai trebuie îmbunătățită partea medicală și cred că ar fi recomandat, dacă procedurile tehnice și legale permit, o bugetare pe secție. Din ianuarie sau februarie se intră pe un nou contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, care nu îți mai dă influențele bugetare până la nivelul cheltuielilor, ci doar până la nivelul salariilor. În acest context, există posibilitatea să se înregistreze niște pierderi pe anumite secții. Și atunci, operezi, ai cazuri – îți iei sporul. Nu operezi, nu ai cazuri – nu îți iei sportul. Există bază legală pentru asta; trebuie doar verificat cum este cu șefii de secție, dacă au concurs pe post sau nu, dar cred că există bază legală și dacă nu au concurs. Pentru că, până la urmă, este ca o mică întreprindere, pe fiecare secție, în care dacă ți-ai atins indicatorii de rentabilitate îți iei banii. Vorbim de cazuri. Și atunci cred că o bugetare pe secție ar fi viitorul spitalului din Balș”, a declarat, recent, la emisiunea Imperativ de la OltTV.

În ultimii doi ani s-au făcut investiții importante la Spitalul Balș, a crescut numărul de specialități medicale, iar autoritățile locale intenționează și înființarea unui centru de primire urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here