Polițiștii din Olt, amplă acțiune pentru depistarea șoferilor beți sau drogați. Un bărbat, prins băut la volan la prima oră a zilei / FOTO+VIDEO

Poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în ultimele 24 de ore, în sistem integrat, pe principalele artere din mediul urban, cât și din mediul rural, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Au fost vizați șoferii care pleacă băuți sau drogați cu mașina. Unul dintre conducătorii opriți în trafic a fost depistat băut la prima oră a dimineții.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind folosite atât aparatele etilotest, cât și aparatele drugtest.

Un prim caz a fost descoperit ieri, în jurul orei 07:10, de polițiștii din Slatina care, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Gradinari, pe Drumul Comunal 21, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cosmin Lupu.

Ulterior, în aceeași zi, în jurul orei 16:10, polițiștii rutieri din Caracal, timp ce aflau în comuna Scărișoara, pe Drumul Județean 642, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din localitate.

Testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și la Drăgănești-Olt, un bărbat de 42 de ani, din localitate, a fost depistat băut la volan, ca și un tânăr de 33 de ani, din Chiajna, județul Ilfov.

Cu toții au fost duși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În plus, polițiștii le-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care polițiștii recomandă participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, să adopte o conduită preventivă la volan și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here