O parte din Palatul Parlamentului intră în administrarea Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Proiectul, susținut de deputații Marius Iancu și Emil Albotă, trecut de Senat

Proiectul de lege privind transmiterea unei părţi din imobilul “Palatul Parlamentului”, proprietate publică a statului, din administrarea Camerei Deputaţilor în administrarea Muzeului Naţional de Artă Contemporană al României, a trecut de Senat, urmând să ajungă la Camera Deputaților, care este for decizional. 

Inițiativa legislativă este susținută și de deputații de Olt Marius Iancu și Emil Albotă.

„Prin acest proiect se propune definitivarea demersului legislativ inițiat prin intermediul adoptării HG 691/2001, în sensul transmiterii unei părți din imobilul Palatul Parlamentului, proprietate publică a statului, din administrarea Camerei Deputaților în administrarea Muzeului Național de Artă Contemporană al României.

Luarea în administrare de către Muzeul Național de Artă Contemporană al României este justificată de necesitatea asigurării spațiilor necesare cu destinația de sediu, pentru buna desfășurare a activităților specifice acestuia, reglementate prin dispozițiile legii 311/2003, a muzeelor și colecțiilor publice, republicată, respectiv ale Regulamentului său de organizare și funcționare, aprobat prin ordin al Ministrului Culturii.

Proiectul reglementează faptul că predarea-preluarea părții din imobil se va face pe bază de protocol încheiat între Camera Deputaților și Muzeul Național de Artă Contemporană al României, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului act normativ”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here