Gigel Știrbu, despre susținerea asumării răspunderii Guvernului Ciolacu: Acest sprijin a venit cu o serie de condiții ale PNL

În cadrul ședinței de conducere a PNL de astăzi, liberalii și-au exprimat sprijinul pentru ca Guvernul să își asume răspunderea asupra unor decizii cheie.

Totuși, acest sprijin a venit cu o serie de condiții sau cerințe pe care PNL le consideră esențiale pentru a susține această acțiune guvernamentală, declară deputatul de Olt Gigel Știrbu, vicepreședinte regional în cadrul partidului.

Astfel, PNL va lupta pentru menținerea cotei unice de impozitare, susține menținerea nivelului actual a TVA, va susține obligația companiilor mari de a plăti impozit pe profit în România și va sprijini întreprinzătorii și menținerea impozitului de 8% pentru dividende, precum și pragul de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi.

„Este important să subliniem că aceste condiții reprezintă prioritățile și principiile de bază ale PNL și vor fi parte integrantă a actului de asumare a răspunderii Guvernului.

-PNL va lupta pentru menținerea cotei unice de impozitare, indiferent de modalitate.

-PNL sprijină întreprinzătorii și menținerea impozitului de 8% pentru dividende, precum și pragul de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi.

-PNL susține menținerea nivelului actual al TVA-ului.

-PNL susține obligația companiilor mari de a plăti impozit pe profit în România.

-PNL va promova profesionalismul în domeniul liber și va limita contribuția la sănătate (CASS) pentru profesioniștii independenți.

-Noi susținem introducerea unui set de avantaje fiscale pentru investițiile de peste 50 de milioane de euro în țara noastră.

În concluzie, aderarea noastră la această coaliție are un scop clar: să contribuim la crearea unui mediu economic sănătos, în care proprietatea privată este protejată, investițiile sunt încurajate, iar majorările de impozite sunt gestionate responsabil pentru a asigura prosperitatea și binele comun al tuturor”, a spus Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here