Cu cât ar urma să impoziteze Guvernul veniturile nedeclarate. Procentul este unul URIAȘ!

Una dintre prevederile din proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul vrea să-și asume răspunderea în Parlament se referă la impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate.

Ministerul Finanțelor propune ca, începând cu data de 01 iulie 2024, să se modifice cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice care nu pot dovedi de unde provin.

Se introduce o cotă de 70%, pentru creșterea conformării voluntare a contribuabililor, cu implicații favorabile asupra creșterii încasărilor bugetare, după cum se precizează în documentul publicat marți, 19 septembrie, scrie Digi24.

Până când intră în vigoare noile prevederi, se oferă o fereastră de oportunitate contribuabililor în vederea conformării, respectiv să-și declare veniturile și să-și plătească obligațiile fiscale aferente acestora, evitând riscul încadrării acestora în categoria de risc fiscal și a declanșării unor verificări a situației fiscale personale, cu consecința impunerii cu noua cotă de impozitare și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, mai arată documentul.

Impozitul aplicat acum pentru veniturile nedeclarate e de 16%, iar de urmărirea celor care nu-și declară averile se ocupă inspectorii ANAF, fiind vizați cei care se afișează cu bunuri de valoare, case sau mașini scumpe, dar în actele oficiale nu figurează cu venituri care să poată justifica achiziția unor astfel de bunuri.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here