Prioritate la casierii și ghișee pentru anumite persoane. Legea a fost adoptată/ Cine beneficiază

Femeile însărcinate și părinții cu copii sub cinci ani vor avea prioritate la casierii, ghișee și case de marcat, arată un proiect de lege adoptat de plenul Camerei Deputaților.

Inițiativa legislativă promite să simplifice și să îmbunătățească accesul acestor categorii de oameni la servicii și produse esențiale.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care va aduce beneficii uriașe femeilor însărcinate și părinților cu copii mici. Actul normativ devine lege oficială, după ce a primit 259 de voturi pentru, 2 contra și 7 abțineri. Ultimul pas e ca legea să fie promulgată de șeful statului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu o largă majoritate de voturi, un proiect de lege care va aduce beneficii semnificative femeilor însărcinate și părinților cu copii mici. Cu 259 de voturi pentru, două voturi contra și 7 abțineri, acest act normativ devine acum legea oficială a țării și este în așteptarea promulgării de către șeful statului.

Priotate la casele de marcat pentru femeile însărcinate și părinți cu copii sub 5 ani

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor putea intra în față la casierii, ghișee și case de marcat, atât în instituțiile publice, cât și în cele private. Măsura are scopul de a facilita accesul acestor categorii de persoane la servicii și produse de bază, fără să aștepte.

Ca să se asigure că aceste prevederi sunt respectate, entitățile publice și private sunt obligate să amplaseze la vedere afișe care să informeze clienții despre acordarea de prioritate femeilor însărcinate și persoanelor cu copii mici.

„Femeile gravide, precum şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile/ghişeele/casele de marcat din cadrul entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, cu excepţia cazurilor în care acestea deţin casierii/ghişee/case de marcat speciale pentru categoriile de persoane enunţate”, prevede actul normativ adoptat.

Ce amenzi se aplică pentru nerespectarea acestor prevederi

Cine nu respectă prevederile va fi sancționat cu amenzi între 200 și 1.000 de lei.

Legea merge acum către șeful statului pentru promulgare și va intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial. Această inițiativă legislativă reprezintă un pas important în direcția asigurării unui tratament mai echitabil și mai respectuos pentru femeile însărcinate și pentru părinții cu copii mici în societatea noastră.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here