Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut pentru mită. El a fost și exclus din PSD

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) după ce, aseară, a fost prins în flagrant primind o șpagă de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri, pentru acordarea unui contract de lucrări. Tot azi, Buzatu a fost și exclus din PSD.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului Dumitru Buzatu, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, informează DNA.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează faptul că, în perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, Dumitru Buzatu, în calitatea de președinte al CJ Vaslui, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plata facturilor).

„În acest context, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

Azi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot azi, Consiliul Național al PSD, convocat de președintele Marcel Ciolacu în format online, l-a exclus pe Dumitru Buzatu din partid.

Fiul acestuia, care ocupa o funcție de secretar de stat, a demisionat din funcție, iar mama sa, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, a fost, și ea, suspendată din PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here