Scumpiri majore din ianuarie 2024: Care sunt produsele ce vor fi afectate de creșterea TVA-ului

Gustul autentic românesc va resimți impactul scumpirilor în curând. Guvernul a introdus în lista măsurilor fiscale alimentele provenite de la micii producători locali. Telemeaua, carnea și salamul tradițional – toate vor deveni mai costisitoare începând din luna ianuarie, odată cu majorarea TVA-ului la 9%. Chiar și produsele ecologice nu vor fi ferite de creșterea prețurilor.

Scumpirile afectează gustul autentic românesc

Numeroși producători locali din diverse regiuni ale țării și-au prezentat cele mai excelente produse în cadrul unui târg desfășurat în București. Oferta cuprindea o varietate de tipuri de pâine, mezeluri marinade pregătite și brânzeturi, toate fiind fabricate cu ingrediente complet naturale.

Chiar dacă costă cu 30 până la 100% mai mult decât produsele obișnuite, tot mai mulți români aleg să le achiziționeze datorită gustului autentic și ingredientelor de înaltă calitate, potrivit Observator News.

Majorare TVA pentru produsele eco, tradiționale și montane

Din ianuarie, TVA-ul pentru produsele eco, tradiționale și cele montane va crește cu cel puțin 4 procente, ceea ce va duce la o majorare a prețurilor acestor produse.

Prețurile pentru pâinea naturală variază între 10 și 30 de lei, depinzând de gramaj și tipul de făină utilizată. Ciolanul afumat este disponibil la prețul de 48 de lei, în timp ce un kilogram de mușchi este comercializat la 120 de lei. Producătorii sunt încrezători că cei care achiziționează aceste produse nu vor fi descurajați de costuri, ci vor continua să aprecieze în primul rând calitatea acestora.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here