Nereguli mari la ONJN. Fostul șef al Oficiului, Tiberiu Alin Teodor, susținut de liderul PNL Olt, printre cei vinovați

Raportul Corpului de Control al premierului Marcel Ciolacu privind activitatea conducerii Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a fost finalizat. Potrivit publicației Libertarea, care citează surse guvernamentale, „s-au descoperit 16 probleme majore. Din cauza neregulilor, cei din conducere vor fi schimbați”.

Mihail Silviu Pocora, vicepreședinte cu atribuții de președinte al instituției care se ocupă de reglementarea jocurilor de noroc, va fi schimbat, susțin surse guvernamentale. Marcel Ciolacu le-a transmis membrilor Guvernului că raportul realizat de Corpul de Control al premierului arată un „dezastru managerial în ultimii ani” la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, au relatat aceleași surse, citate de Libertatea.

„Raportul Corpului de Control, finalizat la începutul lunii octombrie, a analizat perioada 2019 până în prezent și a descoperit 16 nereguli majore la ONJN”, arată sursa citată.

Printre persoanele care s-au perindat la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc s-a numărat și Tiberiu Alin Teodor, care a condus instituția în perioada 2021 – 2022, susținut de PNL Olt pentru obținerea funcției, printre susținătorii săi declarați numărându-se însuși liderul organizației politice, senatorul Liviu Voiculescu.

Acesta a fost acuzat de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional organizat, de conflict de interese și de organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc, dar a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Oficiul ar fi trebuit să dea din 2019 un ordin de protejare a tinerilor față de jocurile de noroc, documentul nefiind emis nici acum.

„Aveau obligația să reglementeze activitățile și programele de protecție a tinerilor și a jucătorilor împotriva jocurilor de noroc, să prevină dependența de jocuri de noroc, să promoveze mesaje privind responsabilitatea în cazul jocurilor de noroc, să soluționeze rapid litigiile dintre un organizator de jocuri și un jucător. Din 2019 încoace nu au emis acest ordin”, au declarat surse oficiale pentru Libertatea.

De asemenea, Direcția Generală de Supraveghere și Control nu a derulat controale la operatorii economici de jocuri la distanță, au precizat sursele citate.

Corpul de Control al premierului a constatat și că președinții și conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc nu au reglementat clar, începând cu 2019 și până în prezent, situațiile în care site-urile și aplicațiile, dar și marca sau logoul unor jocuri de noroc sunt scoase de pe „lista neagră”, au subliniat surse guvernamentale, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.