Deputatul Adrian Chesnoiu, de Ziua Caracalului: Pentru mine este una din zilele în care mă bucur de căldura amintirilor din copilărie

Caracalul marchează, vineri, 485 de la prima atestare documentară, prilej cu care figurile importante ale municipiului au transmis mesaje.

Printre cei care au postat mesaje pe Facebook s-a numărat și deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, originar din Caracal.

În textul publicat pe pagina sa de socializare, parlamentarul social-democrat a rememorat clipe din trecutul său și explică și de ce a ales să urmeze o carieră militară.

„O toamnă târzie, o zi care pentru mulți e oarecare dar în care unii, mai mult decât alții, vorbesc despre 485 de ani de atestare documentară a Caracalului.

Pentru mine este una din zilele în care mă bucur de căldura amintirilor din copilărie, a orelor din școala generală și a poveștilor despre eroi și lupte spuse la gura sobei de către bunici.

Așa a fost primul meu contact cu istoria locurilor în care m-am născut, cu trecutul orașului în care am crescut.

M-au influențat într-atât încât am ales o carieră militară la o vârstă la care mulți copii încă se bucurau de prezența familiei în fiecare dimineață.

Am ales să merg la Liceul Militar.

Aveam încă vie în memorie amintirea eroilor Romanațiului, a Brâncovenilor, a prea măritului Domnitor Mihai Viteazul, a legendarului Iancu Jianu, a tricoloruluilăsat moștenire de pașoptiștii revoluționari pe câmpia de la Islaz…

Mă mândream că vin dintr-un loc în care eroi nemuritori ai neamului românesc au poposit sau au trăit.

Aceeași mândrie o simt și astăzi iar 17 noiembrie, în care sărbătorim prima atestare documentară a orașului Caracal, îmi aduce bucuria de a mă ancora din nou în locurile dragi sufletului meu.

La Mulți Ani Caracal! La Mulți Ani caracaleni!”, a scris, pe Facebook, Adrian Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here