Trei bărbați, de 22, 37 și 44 de ani, reținuți după ce ar fi violat o femeie într-un local public/ VIDEO

Trei bărbați, de 22, 37 și 44 de ani, au fost reținuți, ieri, de polițiști după ce ar fi violat o femeie într-un local public. Astăzi se va propune arestarea preventivă a inculpaților.

Polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu în acest caz, după ce în spațiul public au apărut imagini cu scena sexuală care ar fi avut loc în incinta unui local de pe raza orașului Costești. Cercetările au fost demarate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Costești, fiind audiate mai multe persoane.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri. În urma administrării probatoriului și audierii mai multor persoane, urmărirea penală a fost extinsă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2024, un tânăr de 22 de ani, din Costești, ar fi invitat o femeie de 44 de ani, din București, cu care avea o relație de prietenie, să se deplaseze la un local de pe raza orașului Costești, unde cel în cauză, împreună cu alți doi bărbați, de 37 și 44 de ani, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei, care consumase în prealabil alcool, ar fi întreținut relații sexuale cu femeia, fără acordul acesteia și în ciuda opunerii sale.

Ieri, cei trei bărbați au fost reținuți, urmând ca azi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

„În seara zilei de 5 ianuarie, în urma administrării probatoriului, tânărul de 22 de ani, precum și ceilalți doi bărbați, de 37 și 44 de ani, toți din Costești, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 6 ianuarie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa.

Anchetatorii precizează că efectuarea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii pe ale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape și activități de urmărire penală, reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here