Marian Vasile, prim-vicepreședinte al PNL Olt: „Și în administrație, și în politică, dacă există echipă și încredere, nimic nu este imposibil”

Marian Vasile, primarul comunei Studina, ales, vineri seară, în cadrul Comitetului de Coordonare Județean, care a avut loc la Caracal, prim-vicepreședinte al PNL Olt, a declarat că, în urmă cu patru ani, județul Olt putea să aibă o altă culoare politică, dar că acest lucru nu s-a petrecut pentru că alegerile ar fi fost vândute.

Vasile se referă la fosta conducere a PNL Olt, dizolvată, anul trecut, în octombrie, după ce senatorul Liviu Voiculescu a demisionat din funcția de președinte al organizației, la presiunea președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

„Și în administrație, și în politică, atâta timp cât există o echipă, există încredere, atâta timp cât oportunismul este văzut doar prin ideea că cea mai mare oportunitate pe care o putem avea în politică este să lăsăm ceva în spatele nostru, pentru că suntem doar simpli trecători prin viață, atâta timp cât punem pe masă toate aceste lucruri și ne dorim cu adevărat să câștigăm, putem câștiga orice alegeri și nimic nu este imposibil.

Acum patru ani de zile Oltul putea să aibă o altă culoare politică; nu o are. Să țineți minte, nu există în județul Olt oameni care să nu înțeleagă calitatea celor care vin să le ceară votul atâta timp cât le putem explica corect. Oamenii în județul Olt, din păcate, de multe ori nu au avut alternativă pentru simplul motiv că au fost vândute alegerile. Asta este realitatea dureroasă, astea sunt situațiile prin care am fost condamnați de multe ori să trecem”, a spus, de la tribună, Marian Vasile.

El și-a încurajat colegii pentru viitoarele competiții electorale spunându-le că, dacă depun efort la firul ierbii și dacă vorbesc cinstit cu oamenii, pot avea succes.

„Dumneavoastră, celor care sunteți prezenți în această seară în sală, vă spun din toată inima că, dacă veți merge și veți discuta cu oamenii, indiferent că e vorba de colț de stradă, de cârciumă, de biserică, oriunde și nu e o rușine să spunem asta, dacă veți interacționa corect și le veți vorbi despre cine ați fost, cine sunteți, ce ați făcut și ce vreți să faceți pentru ei, dacă veți veni cu aspecte pozitive și fără ură – pentru că în politică, se țineți minte, nu ura aduce rezultate -, dacă veți crea echipe în mod corect și veți comunica – pentru că în orice tip de relație comunicarea este esențială -, dacă veți ține cont de experiența unor oameni care au trecut prin atâtea competiții și care s-au rodat cumva în aceste confruntări, sunt convins că în fiecare localitate există posibilitatea de a se câștiga alegerile și, credeți-mă, chiar daca unora dintre dumneavoastră sau altora din exteriorul nostru li s-a părut imposibil sau li se pare imposibil, și județul Olt poate fi un județ liberal.

Sunt un om care a respectat întotdeauna principiile liberale și sunt convins că și dumneavoastră, cei prezenți aici, în sală, împărtășiți aceleași principii cu noi. Mai departe nu trebuie să facem altceva decât să muncim. Asta este realitatea, doar așa se câștigă”, a concluzionat Marian Vasile.

Gigel Știrbu a fost ales de 349 de delegați din cei 353 prezenți la eveniment (două buletine fiind anulate, alte două fiind nule).

De asemenea, cele două funcții de prim-vicepreședinte revin primarului comunei Studina, Marian Vasile (ales cu 331 de voturi), și primarului din Scornicești, Daniel Tudor (care a adunat 337 de voturi).

Pentru funcția de vicepreședinte au fost aleși Sorin Jianu, Mario De Mezzo, Dan Iacob, Gigi Ghencea, Ionel Obretin, Adrian Mulțescu, Marian Tudorică (primar Drăgănești-Olt) și Ștefan Nicolae.

Membri ai Biroului Politic Județean sunt Ștefania Bălan, Dumitru Căleală, Marian Ciupitu, Ionuț Comănescu, Cristian Dobre, Constantin Dobrița, Marian Dumitru, Mariana Gheorghe, Cătălin Nedelcu, Cristinel Rădoi, Viorel Rogojinaru, Cristian Smarandache, Ion Spiridon, George Statie, Valentin Zăvoeanu.

Trezorier al organizației a fost ales Răducu Șurlan. Luminița Bojin este președinte al Comisiei de Revizie și Cenzori, iar Ionuț Cotarcea a fost ales președinte al Comisiei de Arbitraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here