Când vor sosi deciziile cu pensiile recalculate. Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că românii vor începe să primească deciziile cu pensiile recalculate din luna mai și până la jumătatea lunii august, iar septembrie va fi prima lună în care vor beneficia de pensiile recalculate, transmite Economedia.ro.

Social-democrata a făcut precizările într-o intervenție la Antena 3.

Ce a spus Bogdan Balanișcu despre recalcularea pensiilor

Bogdan Balanișcu, lider PSD Iași și secretar de stat, a fost întrebat dacă după recalculare banii vor fi acordați în una sau mai multe tranșe. El susține că majorarea pensiilor prin recalculare va fi eșalonată lunar.

„Trebuie stabilită în primul rând faptul că această creștere a pensiilor prin recalculare este o chestiune care vine în fiecare lună. Acea diferență va fi plătită practic în fiecare lună, după momentul în care acea recalculare a fost făcută. Să nu înțeleagă cineva că este vorba doar de o creștere o singură dată, iar întrebarea este dacă se dă toată o dată sau dacă se da eșalonat. Deci este vorba despre o sumă de bani care va reveni fiecărei pensii, în funcție de acel sistem de recalculare, în fiecare lună de acum în continuare, conform legislației”, a declarat Bogdan Balanişcu, la Antena 3 CNN.

Sursa: b1tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here