Pro România Olt a trecut la PNL, în frunte cu președintele Tiberiu Pană

Pro România Olt a trecut la PNL, azi, în frunte cu președintele Tiberiu Pană. 

Pro România Olt a trecut la PNL, azi, în frunte cu președintele Tiberiu Pană, a anunțat, într-o conferință de presă, președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu.

„Le mulțumesc că au luat decizia de a se alătura proiectului nostru de a unifica toate forțele politice din județul Olt care vor să schimbe în bine acest județ și să facă în așa fel încât oltenii să-și ia județul înapoi.

Le mulțumesc domnilor din conducerea Pro România. Astăzi vor deveni oficial membri ai Partidului Național Liberal, în calitatea domniilor lor de președinte Pro România, vicepreședinți Pro România și toți ceilalți colegi din întreg județul care au decis să facă parte din acest proiect extrem de important, credem noi”, a declarat liderul PNL Olt.

Prezent la întâlnirea cu jurnaliștii, Tiberiu Pană a spus a demisionat ieri din partidul lui Victor Ponta și a explicat că, în teritoriu, partidul este în disoluție, acesta fiind și motivul pentru care a ales să treacă în barca liberalilor.

„Ieri, 7.02., mi-am prezentat demisia în fața Partidului Pro România, la conducerea partidului, datorită faptului că partidul este în disoluție, organizațiile sunt aproape terminate, s-au desființat, au trecut la alte partide, datorită neimplicării conducerii partidului în organizarea în teritoriu a partidului.

Știți că Pro România, în urma alegerilor trecute, partidul a rămas cu datorii foarte mari, datorită nedecontării materialelor de propagandă, de campanie, de către AEP, au considerat că nu sunt conforme cu ceea ce trebuie, conturile partidului au fost blocate, activitatea în teritoriu nu s-a mai desfășurat deloc. 

În urmă cu câtva timp, președintele Pro România a mers consilier personal pe probleme economice, la premierul României, președintele PSD. În condițiilea ăstea, Partidul Pro România a fost asimilat PSD-ului, și organizațiile teritoriale n-au mai putut face nimic pentru promovarea activităților politice ale Pro România în teritoriu.

Am luat decizia să trecem la PNL, pentru că o mare parte din membrii Pro România sunt foști membri PNL, care s-au întors în partid. Eu nu am mai făcut politică, primul partid la care am făcut adeziunea a Pro România și am luat decizia să vin la PNL, să particip lângă o echipă nouă, o echipă cu mulți oameni care n-au făcut politică, alături de o echipă veche cu o experiență politică precum domnul Știrbu, domnul primar de la Studina, domnul primar de la Scornicești, și să participăm și să ne implicăm în activitățile și programele de dezvoltare pe care partidul PNL, organizația Olt, le desfășoară pentru dezvoltarea județului Olt”, a declarat fostul lider al Pro România Olt.

Întrebat câți câți membri Pro România trec, de fapt, la PNL, Tiberiu Pană nu a dat un număr, susținând că majoritatea membrilor Biroului Județean al Pro România și anumite organizații, „acolo unde există compatibilitate”, îl vor urma, mai puțin cei trei primari pe care Pro România îi are în Olt, care au ales să se alăture echipei PSD.

„Pro România are trei primari care trec la PSD, foarte mulți membri din Biroul Județean trec la PNL și destule organizații Pro România vor trece la PNL – acolo unde există compatibilitate, că nu putem să forțăm lucrurile acolo unde oamenii nu se înțeleg”, a mai spus fostul lider al Pro România.

La conferința de presă a liberalilor, Tiberiu Pană a fost însoțit de doi foști vicepreședinți ai Pro România Olt, Vasile Popa și Florin Dorobanțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here