Proiectul privind reabilitare și modernizarea pavilionului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi reluat după ce, azi, consilierii județeni au aprobat, într-o ședință extraordinară de îndată, indicatorii tehnico-economici actualizați pentru acest obiectiv major de investiţii.
Proiectul este unul mai vechi, aparține Companiei Naționale de Investiții (CNI), a fost scos la licitație în urmă cu câțiva ani, contractul a fost câștigat de o firmă care, ulterior, a renunțat la el, după ce, pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, trebuie să plăteasă jumătate din valoarea totală a investiției, după um a explicat, după ședință, preșeintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.
„Astăzi am avut o ședință de îndată a Consiliului Județean Olt, fiind vorba de reabilitarea și modernizarea blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, un proiect început în urmă cu câțiva ani de zile care. Din păcate, acesta s-a blocat la Compania Națională de Investiții. La vremea respectivă el a fost licitat, a câștigat o firmă, ulterior s-au dus la ISU pentru obținerea autorizației de incendiu, iar ISU a adus o serie de modificări pe proiect care însemnau cam 50% din valoarea proiectului inițial – creșteri de preț.
Și atunci constructorul a renunțat la acel contract. A fost reactualizat studiul de fezabilitate și, iată, a ieșit noua sumă, care va însemna modernizarea pavilionului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina. Este vorba de suma de 43 de milioane de lei și astăzi am aprobat-o, în perioada următoare contractul urmând să fie scos de Compania Națională de investiții la licitație”, a declarat șeful CJ Olt.
Valoarea totală a proiectului este de 43.114.998,95 lei, din care contribuția proprie a beneficiarului este de 145.455 lei.
Spitalul Județean de Urgență Slatina va beneficia de fonduri europene și pentru digitalizarea activității.
Proiectul a fost aprobat ieri și va primi finanțare în cadrul PNRR, Componenta 7 ”Investiții în sistemele informatice și în structura digitală a unităților sanitare publice”.
Pe termen mediu și lung, obiectivul principal presupune ca toată activitatea specifică din cadrul spitalului să poată fi realizată digitalizat, spitalul dispunând astfel, de un Sistem Informatic Integrat funcțional, în toate departamentele și secțiile unității.
Această investiție, cu o durată de implementare de 22 de luni, va aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în sistemul nostru medical, consolidând calitatea și eficiența serviciilor oferite pacienților noștri, a precizat Marius Oprescu.