Scorniceștiul, încremenit în timp. Orașul-ghetou/ FOTO+VIDEO

Scorniceștiul se numără printre așezările urbane care au rămas încremenite în timp. Lipsa investițiilor și a locurilor de muncă și-au pus trist amprenta pe destinul urbei. Iar investițiile de ultimă oră cu care se laudă, aproape zilnic, actualul primar liberal reprezintă, în primul rând, beneficii pentru apropiații lui. Așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, când lucrări făcute prost și de ochii lumii le-au adus prietenilor primarului sume importante de bani în conturi.

Cine intră pentru prima oară în Scornicești este șocat de aspectul dezolant al orașului, boală de care orașul suferă de zeci de ani. Iar dacă vizitatorul are și ghinionul unei vremi ploioase, va vedea, de jur împrejur, aspectul unui ghetou.

Nu ai decât să părăsești bulevardul care traversează orașul și să intri pe arterele dintre blocuri, locuri pline de bălți și noroi la cele mai slabe ploi, ca să te convingi de condițiile inumane cu care se confruntă cei care locuiesc în imobilele supraetajate. Și, ca cei care nu au vizitat orașul să nu creadă că vorbim în vânt, punem mai jos câteva imagini recent realizate.

Oamenii care locuiesc în aceste blocuri se plâng de indiferența primarului liberal Daniel Tudor, despre care spun că nu ar mai trebui să rămână în fruntea orașului. „Niște beton ca să nu mai înotăm în noroi putea să pună, sunt atâtea locuri pentru amenajarea unor parcări frumoase”, spunea unul dintre scorniceșteni.

Drumurile care pleacă din oraș către satele aparținătoare arată, și ele, ca după un război pe mai multe, pe foarte multe porțiuni, în ciuda „îmbunătățirilor” făcute, cu bani mulți, de primărie. Este și cazul Drumului Comunal 58, care face legătura între oraș și satul Șuica. Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de nici un comentariu:

Drumul Comunal 57, care leagă orașul de satul Constantinești, a fost și el „bombardat” de „obuzele” indiferenței Administrației Tudor. Este momentul să spunem că, în consiliul local, primarul Daniel Tudor a cerut vânzarea unor terenuri în zonă pentru ca, cu banii astfel obținuți, drumul să fie reparat astfel încât să arate ca-n palmă. Au fost puse câteva plombe, și acelea deja stricate, pentru care un constructor din Scornicești, apropiat al primarului, urmează să încaseze sume importante de bani. Iată pentru ce:

Revenim în oraș și o apucăm pe Aleea Șuicii, unde și-a pus amprenta prietenul primarului, Ionel Năstase, care, prin firma sa, Bilacons Edilitar Alyon SRL, a încasat peste patru miliarde de lei vechi pentru reamenajarea trotuarelor cu pavele. Strada a rămas aceeași, îngustă, fără parcări și fără posibilitatea ca două autoturisme care circulă din sensuri opuse să poată trece una pe lângă cealaltă, fără probleme, acolo unde oamenii își parchează, la blocuri, mașinile. Ca și în celelalte zone, suprafețele dintre imobile lasă de dorit.

În drumul nostru am trecut și pe lângă imobilul familiei Ceaușescu, casă-muzeu care, dacă orașul ar fi avut o administrație responsabilă, ar putea fi o bijuterie turistică. O amenajare a terenului de vizavi pentru ca autocarele cu turiști să aibă unde să parcheze nu presupune o cheltuială prea mare. Bugetul local nu este, însă, pentru câștigul orașului, ci pentru prietenii și apropiații primarului.

Una dintre imaginile emblematice, în sens negativ, ale orașului este și tăblița indicatoare de la intrarea în urbe dinspre Constantinești, o tăbliță veche de vreo 45 de ani, ruginită, cu vopseaua decojită, care arată direcția spre oraș. Spre orașul încremenit în timp, ca și ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.