Accesorii și ustensile indispensabile în orice bucătărie

Bucătăria este locul în care se prepară mâncarea, dar este și acel spațiu din casă în care se strâng toți cei dragi la masă. Nu e de mirare că mai este denumită inima casei. Iar pentru ca ea să îți îndeplinească rolul cum se cuvine, trebuie echipată corespunzător cu echipamentele și ustensilele potrivite.

În articolul de față vorbim despre cele mai utilizate ustensile de bucătărie, modul lor de utilizare și depozitare, dar și de unde să le achiziționezi.

Să începem cu cele mai utilizate ustensile de bucătărie – tocătoarele și cuțitele de bucătărie. Acestea au un rol indispensabil în mărunțirea ingredientelor, pentru a găti eficient și atent, preparate sănătoase pentru întreaga familie.

Orice gospodină, indiferent de cât este de pasionată sau nu de gătit, știe că are nevoie de cuțite bucătărie bine ascuțite și tocătoare solide, rezistente și ușor de întreținut. Pe măsură ce abilitățile și pretențiile cresc, gospodina poate opta pentru un tocător profesional ce impresionează prin eficiență și finisaje, ușurând și mai mult munca în bucătărie.

Astfel, pentru a prelucra materia primă necesară pentru bucatele culinare, gospodinele preferă tocătoarele rezistente ce pot fi depozitate cu ușurință. Din fericire, opțiunile sunt variate, pe piață existând o gamă largă de modele de tocătoare, rotunde sau dreptunghiulare, din lemn natural, bambus sau polietilenă, în diferite culori, prietenoase cu mediul, fiecare variantă prezentând avantajele sale.

Însă, pentru o utilizare adecvată cât mai mult timp, este foarte important ca tocătorul să fie spălat temeinic după fiecare folosire, în special după ce ați tăiat carne. În acest fel este evitată răspândirea bacteriilor.

Și pentru că am vorbit despre tocătoare, trebuie să menționăm și cuțitele de bucătărie. Acestea sunt o parte vitală a dotării unei bucătării, oricât ar fi de minimalistă ar fi ea.

Cuțitele de bucătărie sunt instrumente esențiale în orice bucătărie, profesională sau nu. Un set complet de cuțite de calitate poate face diferență între pregătirea alimentelor cu ușurință și un stres continuu cu ele.

Sunt mai multe tipuri de cuțite de care este posibil să aveți nevoie în bucătărie, dintre care amintim cuțitul clasic de bucătărie – cuțitul bucătarului – cu lamă lungă și ascuțită, cuțitul de pâine cu lamă zimțată, cuțitul pentru carne cu lamă mai lată și grea, cuțitul pentru decojit prevăzut cu lamă îngustă și subțire.

Cuțitele de bucătărie au nevoie de un spațiu de depozitare ferit de mâinile copiilor curioși și se recomandă evitarea ciocnirii între ele pentru a le prelungi durata de viață.

O altă ustensilă importantă în bucătărie este telul, care ajută la prepararea cremelor și umpluturilor pentru prăjituri, la omogenizarea sosurilor, la prepararea frișcăi și nu numai.

Totodată, o bucătărie modernă este incompletă fără un storcător de fructe și legume. Acesta ajută la prepararea sucurilor și a nectarurilor din fructe, atât de bogate în vitaminele necesare organismului.

Cântarul de bucătărie va fi practic pentru porționarea precisă a ingredientelor pentru mâncare, asigurându-vă astfel că respectați proporțiile indicate în rețetă. Acest detaliu asigură reușita rețetei culinare pe care doriți să o încercați.

Mai amintim de spatule pentru amestecarea mâncărurilor, răzătoare, polonice și clești pentru manipularea cu ușurință a preparatelor, iar lista nu se termină aici. De la oale și tigăi până la mașini de tocat și cuțite de calitate, alegerea potrivită a ustensilelor poate face diferență între o bucătărie mediocră și una cu adevărat spectaculoasă.

Pe site-urile de specialitate găsiți o gamă variată de ustensile bucătărie de calitate superioară, dar și alte accesorii indispensabile în orice bucătărie, echipamente profesionale, produse de unică folosință, recipiente pentru transport mâncare și multe altele, cu care să vă dotați corespunzător bucătăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.