Produse cu Salmonella descoperite în mai multe magazine înainte de Paște. Avertismentul ANPC

Inspectorii ANPC au descoperit Salmonella în mai multe produse cumpărate de români înainte de Paște. Este o alertă alimentară fără precedent.

Românii consumă carne infestată cu Salmonella. Este rezultatul unei investigații România TV care scoate la iveală faptul că supermarketuri de renume precum LIDl, AUCHAN sau Penny comercializează produse din carne infestată.

Romanii sunt în febra cumpărăturilor de Paste, cel mai comercialzat aliment este cu siguranat carnea. Însă în magazine se găsește și carne cu salmonela. ANPC a facut o mega investigatie la nivel national, a luat la control toate magazinele marilor lanturi comerciale, dar si producătorii, iar rezulattele sunt socante. Nu este exclus ca lista magazinelor care comercializează carne care poate duce la decesul oamenilor să fie mult mai lungă.

”La nivel național, controalele au fost efectuate de către comisarii A.N.P.C. atât în unități de comercializare (magazine alimentare, magazine ale producătorilor, super/hypermarketuri etc.) cât și la procesatori (unități tip carmangerie, procesatori carne pasăre), spre exemplu: Auchan, Metro Cash& Carry România, Lidl, Kaufland, Mega Image, Rewe România (Penny), Meat Internațional SRL, Agroprod Crasna, Transavia SA, Agrotrans SRL, Avi-Top SA, Fermador SRL, Furbo Impex SRL, Vanbet SRL, etc.

În cadrul acestor controale, comisarii au procedat, între altele, la prelevarea de probe de carne şi organe de pasăre pentru determinarea prezenţei/ absenţei bacteriei
Salmonella. Pentru o parte din eșantioanele prelevate a fost detectată prezența Salmonella spp., însă până la acest moment nu s-au primit toate rezutatele prelevărilor, o parte din probele prelevate fiind încă în lucru în vederea serotipizării.

Cu titlu de exemplu, menționăm faptul că din analiza serotipului de bacterie Salmonella prezentă în carnea şi organele de pasăre prelevate din sortimentele marcă
proprie a lanțului Penny, au fost efectuate s-au constatat următoarele:
– la produsul „FICAT DE PUI” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Infantis;
– la produsul „PIEPT DE PUI CU OS SI PIELE” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Infantis;
– la produsul „PUI GRILL” marca HANUL BOIERESC s-a constatat Salmonella Enteridis şi Salmonella Infantis.

De asemenea, în urma analizei de laborator efectuate la produsul “pipote și inimi de pui”, produs de S.C. AGRICOLA INTERNATIOANL S.A. și comercializat de operatorul economic LIDL DISCOUNT SRL, a fost detectată prezenţa bacteriei Salmonella Infantis.
În cazul Auchan Romania S.A., s-a detectat prezența Salmonella Spp. (Salmonella Enteridis / Salmonella Infantis) la produsele:
– Cocoșel de pădure – Agricola international;
– Golden Cocorico mușchiuleț de pui;
– Pui grill Auchan”, a transmis ANPC.

”Tot ce mancam noi este ce nu mai primesc in afară, ne aduce nouă”, spune un client revoltat.

”Întotdeauna ne uitam pe etichetă, sa vedem ce continut are”, spune un alt client.

”Noi am sesizat autoritatile competenete in domeniu sa ia masurile care se impun in ceea ce priveste aceasta actiune de control desfasurata de ANPC. Este foarte importantă eticheta produsului unde sunt toate informatiile de care are nevoie un consumator sa veridice data durabilitatii, gradul de perosabiolitate ridicat”, spune și Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

”Serotipurile descoperite pana acum pot fi extrem de periculoase pentru sanatate mai ales daca vorbim despre cei din grupele de varsta de risc copii, batranii, gravidele, cei cu patologie oncologica sau aflte sub animite tupuri de medicamentatie la care pe langa greturi, varsaturi dureri abdominale pot apărea fenomene extrem de severe, soc septic, care necesita terapie intensiva. Nu amânati prezentarea la spital”, avertizează medicul Tudor Ciuhodaru.

ANPC asteapta in continuare analize de laborator si de la alte magazine verificate, deci lista s-ar putea extinde.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here