Semne care îți arată că telefonul tău este ascultat sau urmărit

Progresul tehnologic ridică tot mai multe semne de întrebare și îngrijorări în rândul celor care au convorbiri private. Telefonul tău poate fi ascultat și monitorizat fără ca tu să-ți dai seama. Află cum descoperi dacă se întâmplă asta.

Telefonul a devenit un device necesar în ziua de astăzi atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cu toate că ne ajută în viața de zi cu zi să ne informăm și să comunicăm, smartphone-ul stârnește îngrijorări în ceea ce privește securitatea și protecția datelor. Fotografiile, locurile în care ai mers sau obiceiurile zilnice pot fi urmărite. Poți afla prin niște pași simpli dacă telefonul tău este urmărit.

Cum îți dai seama dacă telefonul tău este urmărit

În cazul convorbirilor telefonice, apariția unor sunete bruște și ciudate în timpul apelului cu un alt utilizator, dă de înțeles că telefonul este ascultat. În plus, descărcarea rapidă a bateriei, încălzirea excesivă a telefonului și apariția unor aplicații pe care tu nu le-ai instalat, sunt semne clare că smarthpone-ul tău este monitorizat.

Un alt semn evident că telefonul tău ar putea fi ascultat este nivelul crescut al consumului de date utilizat. Asta ar putea arăta activitatea unei aplicații de monitorizare ce trimite informații sau update-uri constante către o altă sursă externă.

Pentru a-ți putea da seama dacă telefonul tău este sigur urmărit, poți urma anumiți pași.

În primul rând, trebuie să verifici aplicațiile pe care le ai descărcate și instalate pe smartphone și permisiunile pe care acestea le dețin. În al doilea rând, sistemul de operare al telefonului trebuie actualizat periodic, iar instrumentele de securitate oferite de producătorul dispozitivului necesită de asemenea, actualizări. Nu în ultimul rând, este recomandat să verifici conexiunile de Bluetooth sau Wi-fi și să utilizezi parole complexe pe diferite conturi, pentru a-ți proteja telefonul.

Dacă tot ai suspiciuni, există o serie de coduri prin intermediul cărora poți afla dacă mesajele și informațiile tale sunt protejate. În plus, poți descoperi mai multe lucruri despre setările telefonului tău.

*#21# – acest cod te ajută să afli dacă apelurile, mesajele și alte date sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări  va fi afișat pe ecranul telefonului.

002# –acest cod universal  te ajută la oprirea tuturor formelor de redirecționare din telefon.

*#06# – poți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Dacă știi acest număr, poți găsi telefonul furat. Când este pornit, locația sa este transmisă automat la operatorul de rețea, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită. Dacă cineva îți cunoaște numărul IMEI, poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului, făcându-te vulnerabil pentru spionaj sau atacuri cibernetice.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here