Primarul Slatinei a găsit soluția pentru traficul rutier de coșmar, la anumite ore, din cartierul Steaua

Primarul Slatinei a găsit soluția pentru traficul rutier de coșmar, la anumite ore, din cartierul Steaua, aproape blocat pe străzile Drăgănești și Ecaterina Teodoroiu, până la sensul giratoriu de la intersecția cu străzile Văilor și Artileriei, la intrarea/ieșirea din tură a angajaților marilor firme de pe platforma industrială a municipiului-reședință de județ.

Soluția este aceea ca, autoturismele care vin dintre plarforma industrială și intră pe strada Artileriei să nu mai treacă prin sensul giratoriu de la Steaua, ci să aibă acces direct spre această arteră pe o bretea care să lege direct străzile Ecaterina Teodoroiu și Artileriei.

Lucrările la această bretea de legătură, pentru care a fost micșorat locul de joacă de lângă intersecție, sunt în toi, iar edilul spune că nu va mai dura mult până la finalizarea acestora.

Emil Moț susține că respectiva soluție a fost identificată după o întâlnire pe care a avut-o cu oamenii din zonă.

„Am avut o întâlnire cu oamenii din cartierul respectiv. Noi deja aveam niște valori foarte mari de trafic în sensul giratoriu de la Steaua, cel puțin atunci când oamenii de pe platforma industrială intră sau ies de la muncă, tot ce înseamnă Prysmian, Pirelli, Artrom și ca o soluție pe care am găsit-o a fost, în primă fază, să facem o bretea ca toți cei care intră în sensul giratoriu și se duc pe Artileriei să nu mai intre în sensul giratoriu, ci să meargă direct pe Artileriei. Am mai micșorat un pic locul de joacă, care oricum nu era folosit de foarte, foarte multă lume. Prima dată când a fost proiectat (locul de joacă – n.r.) s-a luat în calcul absolut tot cartierul și toată zona Steaua, însă locul de joacă era folosit doar de cei din apropierea locului, așa că am redimensionat locul de joacă.

Eu zic că acea bretea va fi foarte importantă pentru că tot traficul dinspre partea industrială se bloca în sensul giratoriu de la Steaua. Acum toți cei care vor să meargă spre Artileriei vor merge spre această stradă fără să mai blocheze sensul giratoriu”, a declarat primarul Slatinei, care afirmă că lucrările vor fi finalizate în curând.

„Se lucrează foarte bine. Nu pot să dau un termen exact, pentru că asta depinde de constructor, dar cât de curând o să fie totul gata și vom vedea, atunci, rezultatele”, a concluzionat Emil Moț.

Soluția va fi aplicată și la ieșirea din Slatina spre Milcov, unde, la fel, va exista o asemenea bretea. Studiul de fezabilitate este gata și urmează procedura pentru scoaterea contractului de lucrări la licitație.

„Deci o să avem o altă arteră prin care o să fluidizăm traficul rutier în zona industrială”, a mai precizat primarul municipiului-reședință de județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here