Produsul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Înălțarea Domnului

Înălțarea Domnului este celebrată la 40 de zile după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, iar ziua este marcată cu cruce roșie în calendar.

Joi, 13 iunie, are loc Înălțarea Domnului. Această zi este celebrată la 40 de zile după învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Un anumit aliment pus pe masă ar putea aduce noroc pentru tot restul anului.

Înălțarea Domnului este o sărbătoare extrem de importantă pentru credincioși și pică întotdeauna într-o zi de joi. În acest an, sărbătoarea pică pe 13 iunie, iar creștinii se pregătesc de zor pentru această zi.

În această zi, credincioșilor nu trebuie să le lipsească de pe masă ouăle roșii. Se spune că cei care le mănâncă, vor fi norocoși până la finalul anului. De asemenea, de pe masă nu trebuie să lipsească cozonacul, pasca, brânza și vinul roșu. Aceste alimente trebuiesc duse întâi la slujba de la biserică pentru a fi sfințite, iar apoi fi mâncate alături de familie.

Obiceiuri de Înălţarea Domnului

În popor exista credinţa ca odată cu Înălţarea Domnului, se înalţă şi sufletele celor adormiţi de la Săptămâna Luminată încoace. Sufletele care rătăceau deveneau strigoi şi provocau neajunsuri oamenilor şi animalelor. De aceea, în această zi se practicau ritualuri magice de apărare: erau culese şi sfinţite plante despre care se crede ca au proprietăţi apotropaice (leuştean, alun, paltin); se buciumă la răspântia drumurilor şi pe dealuri; oamenii se încingeau peste brâu cu ramuri de leuştean; şi erau date  de pomană bucate pentru morţi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.