Recalculare pensii 2024. Ce se întâmplă dacă poştaşul nu te găseşte acasă cu noul talon

Decizia de recalculare a pensiei va fi transmisă într-un plic, prin intermediul Poștei Române, către fiecare pensionar, astfel procesul de recalculare să se poată terminat până în septembrie, mai spune Daniel Baciu.

Președintele Casei Naționale de Pensii (CNPP), Daniel Baciu a anunţat miercuri că pensionarii urmează să primească acasă plicurile cu decizia de recalculare a pensiei.

El a precizat că plicurile vor fi trimise cu Poșta Română, circa cinci milioane de pensionari urmând să le primească la domiciliu. Oficialul a explicat și ce trebuie să facă pensionarii dacă nu sunt acasă când vine poștașul.

Decizia de recalculare a pensiei va fi trimisă în plic, prin Poșta Română, fiecărui pensionar, pentru ca procesul de recalculare să se poată finaliza până în luna septembrie, a declarat președintele CNPP la Digi24. 

„Mai avem un pas până la trimiterea deciziilor”, a mai menționat Daniel baciu, referindu-se la un act normativ care să stabilească această procedură.

După ce guvernul va emite actul normativ, plicurile vor fi tipărite și expediate prin Poșta Română, cu confirmare de primire, a precizat Daniel Baciu, precizând că este vorba despre aproximativ cinci milioane de plicuri.

Recalculare pensii 2024. Pensionarii trebuie să fie acasă când vine poștașul, a mai spus președintele CNPP, pentru a primi decizia. Însă, a mai explicat Daniel Baciu, în cazul în care un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat, iar apoi, dacă pensionarul tot nu merge să-l ridice, va putea fi preluat de la sediul casei județene de pensii.

Documentul pe care pensionarii urmează să îl primească. Daniel Baciu a prezentat deciziile de recalculare

Daniel Baciu, președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, a venit cu un anunț pentru pensionari. Acesta a prezentat și documentul care va fi primit de oameni, iar deciziile de recalculare ar trebui să ajungă în cel mai scurt timp la pensionari, mai ales având în vedere că luna septembrie vine cu bani în plus pentru 70% dintre pensionari.

Daniel Baciu, anunț pentru pensionarii din România

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a anunțat, recent, că pensionarii nu trebuie să-și facă griji în privința întârzierilor și a confirmat că toate datele sunt în grafic.

„Este vorba despre această formă; așa vrem să trimitem deciziile către pensionari. Trebuie să adoptăm un act normativ. Se lucrează la Casa de Pensii pentru ca aceste decizii să ajungă în timp util, astfel încât, cu prima zi lucrătoare din septembrie, oamenii să își primească drepturile de pensie.

Noi trebuie să ne încadrăm în acest timp pentru ca oamenii să primească până în septembrie, astfel încât să știe care sunt drepturile ce li se cuvin prin noua lege a pensiilor. Nu suntem în întârziere, suntem în grafic, astfel încât oamenii să își primească drepturile care li se cuvin.”, a spus șeful Casei de Pensii, pentru Realitatea.

Mai mult, oficialul a prezentat documentul pe care pensionarii urmează să îl primească și a oferit detalii despre recalcularea pensiilor și despre banii în plus pe care oamenii îi vor primi de la data de 1 septembrie.

„Anul acesta avem două majorări ale pensiilor. Una la 1 ianuarie, când s-a majorat cu 13%, și mai avem ce-a de-a doua în septembrie, când vorbim de recalcularea celor 5000 de dosare. În jur de 70% din pensionari vor avea majorări ale pensiilor.În momentul de față, avem o prevedere clasă, un act normativ pentru cumpărarea retroactivă. Această posibilitate era valabilă și în noua lege a pensiilor și a fost un real succes. Cine are această posibilitate, să o facă”, a mai spus președintele Casei Naționale de Pensii.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here