Alro Slatina, sprijin financiar de peste 9,3 milioane lei pentru comunitate, în mai multe domenii

Alro Slatina a oferit, anul trecut, sprijin financiar de peste 9,3 milioane lei pentru comunitatea locală, domeniile spre care conducerea companiei și-a întreptat atenția fiind educația, sănătatea, bunăstarea comunității și dezvoltarea tinerilor, dar și protecția mediului înconjurător.

Informația este cuprinsă în Raportul consolidat de sustenabilitate pentru anul 2023, publicat recent.

„Strategia ALRO pe termen mediu și lung se are ca țintă Fabrica Verde, Fabrică a Viitorului, Inovatoare și Durabilă. Acest obiectiv se desfășoară pe mai multe paliere și cuprinde, de fapt, întreaga noastră activitate, sub toate aspectele sale. Ne concentrăm pe protecția mediului prin gestionarea responsabilă a deșeurilor, prin programe de reducere a consumului de apă, electricitate și gaze naturale, precum și prin programe de reducere a emisiilor, în conformitate cu cerințele în vigoare. Investim în tehnologie de ultimă generație care ne ajută nu doar să ne extindem gama de produse și de servicii oferite clienților, dar și să creștem eficiența operațională, cu impact pozitiv asupra mediului și asupra siguranței la locul de muncă”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Respectând cerințele impuse de legislația UE și națională, în conformitate cu cele mai bune tehnici disponibile (BAT), Grupul ALRO a făcut progrese semnificative în mai multe domenii cheie în anul 2023:

  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES): reducere semnificativă a emisiilor totale de GES în anul 2023, comparativ cu anul precedent;
  • Gestionarea responsabilă a deșeurilor: procentul deșeurilor valorificate, reciclate și recirculate a atins 95,55%;
  • Reciclarea apei: Acțiunile Grupului sunt direcționate către atingerea unui nivel de recirculare a apei industriale de peste 80%.
  • Sprijinul comunitar: Grupul ALRO a sprijinit diverse inițiative comunitare prin contribuții valoroase, acoperind domenii precum educația, sănătatea, bunăstarea comunității și dezvoltarea tinerilor, dar și protecția mediului înconjurător. Contribuția totală pentru 2023 este în valoare de 9.391.038 RON.

ALRO a trecut prin transformări esențiale de la începutul activității sale și până acum. Dacă la început producea circa 8.000 de tone de aluminiu, cu accent pe lingouri, acum avem o capacitate anuală de producție de aluminiu electrolitic de 265.000 de tone și un portofoliu diversificat de produse destinate unor piețe elitiste. Iar toată această transformare a avut o componentă esențială – eficiența energetică și protecția mediului. Așa a luat naștere, în 2013, secția Eco-Topitorie, facilitatea de reciclare a deșeurilor de aluminiu care a fost în continuă dezvoltare. Anul trecut, spre exemplu, am inaugurat o investiție de 11 milioane de dolari aici, care ne-a ajutat să creștem cantitățile de deșeuri de aluminiu reciclate și re-topite, până la 100.000 de tone pe an. Concret, reintroducem aluminiul în circuitul de producție cu un consum de energie cu aproximativ 95% mai mic comparativ cu tehnologia primară, prin electroliză. Acest lucru înseamnă, de asemenea, reducerea impactului asupra mediului al activităților noastre de producție”, a declarat Gheorghe Dobra, director general ALRO.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari si multumiri….
    Are balta peste…mult!
    Cand este vorba despre municipiu si sanatatea oamenilor (atat de afectata in trecut), cred ca sumele alocate ar trebui marite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here