Șefii Companiei de Apă Olt, Cătălin Ușurelu și Vasile Covaciu, au demisionat din funcții

Directorul General al Companiei de Apă Olt, Cătălin Ușurelu și directorul adjunct, Vasile Covaciu, și-au prezentat demisiile din funcțiile ocupate în cadrul instituției.

Informația a fost publicată, miercuri, pe pagina de Facebook a CAO, unde apare și explicația acestor demisii: pentru a fi evitată implicarea Companiei de Apă Olt în luptele politice locale.

„Aceste decizii au fost luate pentru a evita implicarea Companiei de Apă Olt, care gestionează proiecte cu finanțare europeană de peste 238 milioane euro, în luptele politice și într-o campanie de imagine negativă, care nu au nicio legătură cu activitatea noastră.

Compania de Apă Olt continuă investițiile și proiectele de modernizare și extindere a infrastructurii de apă și canalizare, de construire a stațiilor de tratare și epurare din localitățile din aria de operare, pentru creșterea calității serviciilor publice oferite comunităților”, se arată în postarea de pe Facebook.

În zilele următoare, Consiliul de Administrație va prezenta procedurile necesare pentru desemnarea noii conduceri a companiei.

Deciziile celor doi vin după ce, în ultimele luni, Compania de Apă Olt a fost ținta unor atacuri furibunde din partea noului primar ales al Slatinei, liberalul Mario De Mezzo. Pe lângă atacuri, acesta a promis populației, în campania electorală, că, dacă va fi ales în funcția de primar, primăria va acorda gratuit cinci metri cubi de apă potabilă pe lună fiecărei familii, indiferent de veniturile acesteia.

Tot miercuri și-a anunțat demisia și actualul primar în funcție al Slatinei, Emil Moț. El a spus că renunță și la calitatea de membru al PSD.

Iată textul publicat de Emil Moț pe pagina sa de Facebook:

Stimați cetățeni,
Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.
În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel.
Este o decizie luată în numele transparenței administrative și pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanții acestui partid, fiind astfel obligați, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-și numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuții de primar.
În acest sens, au șansa să facă administrație și să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea și promisiunile menționate în campania electorală.
Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală și, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative.
În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni.
Îmi doresc pentru Slatina și slătineni proiecte importante, care să crească poziția de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperității.
Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcționa, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susținute și/sau îmbunătățite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată și oportunități economice sporite.
Emil Moț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here