România se topește: Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă joi, 11 iulie. La cât ajung temperaturile în Olt

Valul de căldură este persistent și joi în România, cuvintele de ordine fiind canicula și disconfortul termic accentuat. În cea mai mare parte a țării este Cod Portocaliu, iar în cea mai mare parte a Moldovei, în zona litoralului și, local, în Transilvania și Maramureș, este Cod Galben.

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here