Au fost acțiuni de amploare, weekend-ul trecut, ale polițiștilor și jandarmilor din Olt, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS), în municipiile Slatina și Caracal. În afara asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pe stradă, în baruri sau cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, oamenii legii au urmărit și prevenirea și sancționarea abaterilor la regimul rutier. Au fost aplicate peste 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Trei șoferi au rămas fără permisul de conducere, iar doi conducători auto – fără certificatele de înmatriculare a autoturismelor.
Acțiunile au avut loc, așadar, în Slatina și Caracal, dar și în comunele arondate ale acestora, fiind desfășurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.
De asemenea, au fost legitimate aproximativ 560 de persoane, fiind constatate 10 infracțiuni.
Ca urmare a neregulilor constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere, fiind retrase și 2 certificate de înmatriculare.
„Prin activitățile desfășurate s-a urmărit, în principal, prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri sau cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea persoanelor urmărite, dispărute sau a celor care au încălcat măsuri preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Corina Lavinia Cioplea.
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități de verificare a 23 de societăți comerciale, ocazie cu care, pentru abaterile constatate, au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat activități specifice pentru depistarea persoanelor urmărite sau dispărute, fiind legitimate peste 80 de persoane.