Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în perioada 2 – 4 septembrie, controale la benzinăriile din Olt, verificând modul în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecției sănătății lucrătorilor, de către angajatori. Deși au fost descoperite zeci de nereguli, inspectorii de muncă a aplicat o singură amendă.
Controalele au avut loc ân cadrul unei campanii naționale, ale cărei obiective au fost identificarea şi verificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie, eliminarea neconformitățiilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor, în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă.
„În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 17 controale, în urma cărora au fost constatate 11 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.
Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă neplata drepturilor salariale la data înscrisă în contractual individual de muncă, neinițierea negocierii colective, regulamentul intern incomplet, nepăstrarea, la locul de muncă, a copiilor contractelor individuale de muncă ale salariaților care desfășoară activitate în acel loc, nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidența timpului de muncă și supunerea controlului inspectorilor de muncă, a acestei evidențe.
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate, de asemenea, 17 controale, în urma cărora au fost constatate 20 de neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate 15 avertismente şi o amendă în valoare de 8.000 lei, unui angajator din localitatea Slătioara, pentru faptul că lucrătorii nu purtau echipamentul individual de protecție.
Cele mai frecvente deficiențe constatate în acest domeniu au fost nepurtarea echipamentului individual de protecție și nesemnalizarea tuturor zonelor cu risc (de explozie).
Se fură pe rupte la pompă, mai ales cind faci plinul și se oferă angajații d-un pecovsa îți alimenteze.
Declanșează supapa ca estecful rezervorul și ei tot încarcă pe cronometru lei /combustibil.
Saptamina trecuta am fost încărcată cu 87 de lei la un plin .