La ce temperatură să reglezi termostatul la centrală, pentru a face economii mari în această iarnă

Termostatul de la centrală trebuie setat la o temperatură care să permită efectuarea activităților de zi cu zi, dar și un somn liniștitor noaptea.

Reglarea temperaturii potrivite pentru termostatul de la centrală este foarte importantă, deoarece acest lucru vă poate aduce mari economii în această iarnă și vă poate asigura, deopotrivă, un ambient plăcut.

La ce temperatură să reglezi termostatul la centrală ziua și noaptea

Spre exemplu, pe timp de noapte, temperatura setată poate fi una mai mică, deoarece nu există grija de a simți senzația de frig, iar pe zi trebuie setată la una care să asigure atât confortul, cât și un consum redus.

Setarea diferitelor temperaturi pentru zi și noapte poate să contribuie la o funcționare mai eficientă a sistemului de încălzire, la reducerea costurilor și la menținerea confortului ambiental din locuință.

Reglarea unei temperaturi mai ridicate pe timp de zi și a uneia mai scăzute pe timp de noapte este o practică pe care specialiștii o recomandă în sezonul rece, pentru menținerea unei temperaturi constante.

Scăderea temperaturii pe timp de noapte nu numai că reduce consumul de gaze sau electricitate necesar pentru menținerea unei temperaturi constante, ci chiar face ca centrala să funcționeze mai eficient, în condiții de utilizare adaptate la ncesar. În cele din urmă, temperatura mai scăzută noaptea face somnul mai odihnitor, iar cea optimă din timpul zilei asigură un mediu foarte plăcut pentru activitățile cotidiene.

Termostatul centralei va trebui, astfel, reglat, ziua, la o temperatură între 21 și 22 de grade Celsius, interval care asigură un mediu confortabil pentru activități casnice, pentru lucrat de acasă sau pentru relaxare. Ambientul va deveni suficient de cald pentru evitarea senzației de frig, iar locuința nu va fi încălzită excesiv, astfel că nu se va consuma energie inutil.

Pe timp de noapte, termostatul de la centrală trebuie setat între 17 și 19 grade Celsius, timp în care calitatea somnului este mult îmbunătățită într-un mediu puțin rece, iar resursele consumate pentru încălzire sunt reduse la nivel de consum. Corpul nostru se relaxează mai bine într-un mediu răcoros și este foarte sănătos să facem acest lucru.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.