Inspectorii Direcției Sanitare Veterinatre și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt atrage atenția consumatorilor ca, în perioada sărbătorilor de iarnă, să se aprovizioneze cu alimente, în special cu carne de porc, doar din unități autorizate sanitar veterinar. Reprezentanții instituției reamintesc că este interzisă comercializarea produselor alimentare în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar sau în sistem de vânzare stradal.
DSVSA Olt recomandă consumatorilor să se aprovizioneze cu produse alimentare specifice acestei perioade, cu carne de porc şi produse din carne de porc numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, astfel având certitudinea că, atât carnea cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.
„Este interzisă comercializarea produselor alimentare în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar sau în sistem de vânzare stradal și nu recomandăm consumatorilor să achiziționeze produsele specifice acestei perioade din astfel de locuri”, se arată într-un comunicat transmis de DSVSA Olt.
De la începutul lunii au fost efectuate, în cadrul celor cinci circumscripții sanitare veterinare oficiale de pe raza județului Olt, respectiv cele din Slatina (în cadrul Pieței Agroalimentare Zahana și Pieței Agroalimentare Frații Buzești), din Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești Olt, un număr de 395 examene trichineloscopice.
„Până la această dată nu au fost probe pozitive”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DSVSA Olt, Venera Popa.
În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372.735.838; fax 0249.416.726 – DSVSA Olt.